Waarom combineren wij krachttraining met voeding?

Waarom combineren wij krachttraining met voeding?

Zoals je misschien wel weet zijn voeding en (kracht)training een belangrijke combinatie. Toch houden veel sportscholen zich niet bezig met voeding en leggen de focus vooral op training. Maar waarom leggen wij wel de focus op voeding? Voeding is een erg belangrijk onderdeel wanneer je jouw gewenste resultaat wilt behalen. Je kunt iedere dag wel heel hard trainen, maar voeding is hetgeen wat juist net het verschil kan maken in jouw resultaat. Daarom is het dus van belang dat je voeding betrekt in jouw levensstijl. Wij kijken graag naar het grotere geheel binnen het hebben van een gezonde leefstijl, voeding is hier een groot onderdeel van.

Voeding kan helpen om af te vallen, wanneer dit jouw doel is. Maar voeding kan ook helpen om aan te komen of om spiermassa op te bouwen. Daarnaast is het ook heel belangrijk wat voor voeding jij rondom jouw training neemt. Je wilt jouw lichaam op een zo goed mogelijke manier voeden om resultaat te behalen, optimaal te presteren en je fit te voelen. Hier hebben we eerder al een blog over geschreven, die kun je hier lezen. Kortom, voeding is inzetbaar bij ieder persoonlijk doel.

Wanneer jij voeding niet zou betrekken binnen jouw trainingen en leefstijl kunnen jouw resultaten heel langzaam gaan of zelfs uitblijven. Als afvallen jouw doel is dan kijken we weer naar de energiebalans, deze moet negatief zijn. Dit houdt in dat je meer energie moet verbruiken dan dat je binnenkrijgt, of minder binnen moet krijgen dan dat je verbruikt. In veel gevallen is het makkelijker om wat aanpassingen in je voeding te maken, dan dat je veel meer extra moet bewegen.

Ook bij aankomen is voeding heel belangrijk, hierbij moet je juist een positieve energiebalans hebben. Dit houdt in dat je meer binnen moet krijgen dan dat je verbruikt, op deze manier kan jouw gewicht gaan toenemen. Wij raden aan om dit dan wel op een zo gezond mogelijke manier te doen. Dus geen overschot aan fastfood, chips, koekjes, chocolade etc.

Aankomen kun je ook goed combineren met krachttraining om op deze manier spiermassa op te bouwen. Afhankelijk van jouw persoonlijke doel kan dit een wat groter energieoverschot zijn of een beperkt energieoverschot.

Wij raden het sowieso aan om minimaal 30 minuten per dag te bewegen en 2-3 keer per week aan krachttraining te doen. Wanneer je spiermassa opbouwt verbruik je meer energie in rust, dit is erg gunstig. Met krachttraining behoud je ook je vetvrije massa en verlies je juist jouw vetmassa. Een erg goede combi dus.

Het belangrijkste punt binnen de combinatie van voeding en training is de eiwitinname. Deze is nodig voor de opbouw en herstel van spieren. Wij raden aan om 1,2-2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht binnen te krijgen. Daarnaast zijn koolhydraten ook belangrijk aangezien deze dienen als de brandstof voor het lichaam. De koolhydraatinname kan heel erg variëren, van zo’n 3 tot 10 gram per kilogram lichaamsgewicht. Dit is afhankelijk van de soort training, persoonlijke doelen en caloriebudget.

Kortom, training en voeding gaan hand in hand en zijn een belangrijke combinatie. Ga je veel naar de sportschool dan is het zeker raadzaam om ook een kijkje te nemen naar jouw voedingspatroon, hiermee kun je veel gerichter aan jouw doelen werken.

Wij willen ervoor zorgen dat onze klanten zich zo goed mogelijk voelen door ook bezig te zijn met hun voedingspatroon. Ook vinden wij het belangrijk dat hun voeding goed aansluit op de trainingen die zij doen zodat zij hun doelen zo goed mogelijk kunnen behalen. Wil jij graag persoonlijke hulp bij jouw voeding om optimaal aan jouw doelen te werken? Neem contact met ons op en wij helpen je graag!3

Sporten bij The Body Company?