
15 sep Vezelrijke quinoa salade met feta
Geplaatst op 11:10h
in Recepten
Ingrediënten
50 gram quinoa
Kruidenzout naar smaak
1 zak doperwten mais linzen mix (lidl)
40 gram fetakaas
15 gram ongezouten cashewnoten
1 eetlepel (15 ml) roasted sesam dressing
20 à 30 minuten
1 persoon
Bereidingswijze
- Doe 50 gram quinoa in een pannetje en voeg ongeveer 100 ml water en wat kruidenzout toe.
- Kook de quinoa in 10-15 minuten gaar. Voeg eventueel meer water toe wanneer nodig.
- Als je de salade koud wilt eten kun je de quinoa laten afkoelen en de doperwten, mais, linzen mix direct toevoegen zonder eerst te verwarmen. Wil je hem liever warm? Serveer de quinoa dan warm en warm de mix ook even op.
- Voeg de quinoa en mais, doperwten, linzen mix samen op een bord. Verkruimel de fetakaas en cashewnoten bovenop.
- Top het geheel af met de roasted sesamdressing.
- Eet smakelijk!
Voedingswaarden: 603 kcal, 29 gram eiwit, 61 gram koolhydraten, 25 gram vet, 13 gram vezels