
11 nov Snelle Vegetarische Mexicaanse Salade
Geplaatst op 14:31h
in Recepten
Ingrediënten
100 gram vegetarisch gehakt
125 gram gemengde bonen
¼ zakje fajita seasoning
100 gram gemengde sla
1 paprika
1 eetlepel taco salsa
1 eetlepel zuivelspread light
2 eetlepels geraspte kaas 30+
10 minuten
1 persoon
Bereidingswijze
- Verhit wat olie in de pan en voeg hier het vegetarisch gehakt aan toe. Doe hier de kruiden en een scheutje water bij en meng dit goed door.
- Voeg de bonen toe en meng het tot een geheel. Laat dit zo’n 4 à 5 minuten op middelhoog vuur staan totdat alles goed verwarmd is.
- Maak een bord op met de gemengde sla. Snijd de paprika en voeg deze hieraan toe.
- Haal het gehaktmengsel van het vuur en voeg deze ook toe aan de salade.
- Top de salade af met de salsa, zuivelspread en geraspte kaas.
- Daar is ie dan, jouw overheerlijke salade. Eetsmakelijk!
Tip! Je kunt deze salade natuurlijk ook niet vegetarisch maken door er runder- of kipgehakt aan toe te voegen. Daarnaast kun je de salade wat verhogen in calorieën door er een koolhydraatbron aan toe te voegen, zoals volkorenwraps, zilvervliesrijst of volkorenpasta.
Voedingswaarden: 333 calorieën, 32 gram koolhydraten, 35 gram eiwit, 5 gram vet