Snelle Vegetarische Mexicaanse Salade

Heerlijke salade voor de lunch of diner

Snelle Vegetarische Mexicaanse Salade

Ingrediënten

100 gram vegetarisch gehakt

125 gram gemengde bonen

¼ zakje fajita seasoning

100 gram gemengde sla

1 paprika

1 eetlepel taco salsa

1 eetlepel zuivelspread light

2 eetlepels geraspte kaas 30+

10 minuten

1 persoon

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olie in de pan en voeg hier het vegetarisch gehakt aan toe. Doe hier de kruiden en een scheutje water bij en meng dit goed door.
  2. Voeg de bonen toe en meng het tot een geheel. Laat dit zo’n 4 à 5 minuten op middelhoog vuur staan totdat alles goed verwarmd is.
  3. Maak een bord op met de gemengde sla. Snijd de paprika en voeg deze hieraan toe.
  4. Haal het gehaktmengsel van het vuur en voeg deze ook toe aan de salade.
  5. Top de salade af met de salsa, zuivelspread en geraspte kaas.
  6. Daar is ie dan, jouw overheerlijke salade. Eetsmakelijk!

Tip! Je kunt deze salade natuurlijk ook niet vegetarisch maken door er runder- of kipgehakt aan toe te voegen. Daarnaast kun je de salade wat verhogen in calorieën door er een koolhydraatbron aan toe te voegen, zoals volkorenwraps, zilvervliesrijst of volkorenpasta.

Voedingswaarden: 333 calorieën, 32 gram koolhydraten, 35 gram eiwit, 5 gram vet