
09 feb Pasta pesto met kip
Geplaatst op 19:45h
in Recepten
Ingrediënten
300 gram volkoren penne
400 gram champignons
2 sjalotten
1 teen knoflook
400 gram kipfilet
kipkruiden naar smaak
200 gram zuivelspread light
400 gram spinazie
60 gram groene pesto
40 gram Parmezaanse kaas
20 gram pijnboompitten
+ wat snoeptomaatjes en rucola voor de garnering
30 minuten
4 personen
Bereidingswijze
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
- Snijd de champignons, sjalotten en kip in stukjes en pers de knoflook.
- Verwarm wat olie in de pan. Fruit de sjalotten en voeg de knoflook toe. Bak dit zo’n 1 à 2 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak deze kort even mee. Voeg vervolgens ook de kip toe en breng op smaak met kipkruiden.
- Wanneer de kip gaar is kan de zuivelspread en pesto toegevoegd worden. Voeg ook de spinazie handje voor handje toe totdat het geslonken is. Roer het geheel goed door totdat er een saus ontstaat. Laat het eventueel zachtjes doorkoken totdat de saus wat indikt.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de saus en roer alles door elkaar heen totdat de saus goed verdeeld is door de pasta.
- Schep de pasta op een bord en voeg wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten, snoeptomaatjes en rucola toe.
- Bon appetit!
Lekker! Pasta is echt zo’n comfort food gerecht. Heel erg lekker, maar vaak zijn de sauzen erg vet en calorierijk. Daarom hierbij een wat macrovriendelijkere pasta pesto met kip.
Voedingswaarden: 592 kcal, 51 gram eiwit, 52 gram koolhydraten, 18 gram vet, 10 gram vezels