Hoe kan jij jouw doelen blijven behalen tijdens de lockdown

Hoe kan jij jouw doelen blijven behalen tijdens de lockdown?

De maatregelen van het coronavirus heeft invloed op velen van ons. Onze dagelijkse routines en activiteiten kunnen waarschijnlijk niet meer verlopen zoals ze altijd deden. Dit brengt voor velen van ons een hoop stress en onrust in ons hoofd, want vaak zijn we erg gehecht aan onze routines. Zo bijvoorbeeld ook aan onze voeding- en sportroutines. De sportscholen zijn dicht en velen van ons werken thuis. Dit kan een hoop invloed hebben op jouw voedingspatroon en jouw dagelijkse activiteit. Daarom is het belangrijk om alsnog structuur te geven aan jouw dag en alsnog de doelen te behalen die jij hebt gesteld. Met of zonder sportschool, thuiszittend of op kantoor. Het kan alsnog, echt waar!

Jouw dagelijkse activiteit is waarschijnlijk erg veranderd de afgelopen week. Je zal mogelijk niet aan het werk zijn of thuis aan het werk zijn. Wanneer je thuis aan het werk bent kan de verleiding om wat lekkers te eten groter zijn omdat je constant allerlei eten en de keuken binnen handbereik hebt. Ook kan je voor hoe het er nu uit ziet 5 weken geen gebruik maken van de sportschool. Maar ook kan het zijn dat jouw kinderen nu ook thuis zitten en je meer aan huis gekluisterd bent daardoor. Al deze factoren kunnen als gevolg hebben dat je veel actiever wordt of juist veel inactiever wordt. Maar ook kan je veel meer en ongezonder gaan eten, je hebt immers alles binnen handbereik. Of je gaat juist veel gezonder eten omdat je nu makkelijker een gezonde maaltijd kunt bereiden thuis. Al met al, het kan alle kanten op gaan.

Wat is het effect hiervan op jouw stofwisseling?

Meer beweging heeft invloed op jouw eetlust, je verbruikt meer energie en hebt waarschijnlijk ook meer behoefte om dit aan te vullen in de vorm van voeding. Dit heeft ook invloed op jouw stofwisseling, wanneer je actiever bent zal jouw stofwisseling sneller zijn dan wanneer je de hele dag stilzit. Door de maatregelen word je uit een bepaald ritme gehaald en dit heeft mogelijk effect op jouw stofwisseling. Daarnaast wordt het energieverbruik, dat rondje wandelen, vaak overschat door de meeste mensen. Terwijl de energie-inname, dat extra appeltaartje, juist wordt onderschat. Ook dit haalt je uit jouw ritme.

Om jouw doelen te behalen is het belangrijk om te gaan kijken waar je nog wél invloed op hebt. Dat de sportscholen dicht zijn en je misschien thuis moet werken is overmacht, hier heb jij geen invloed op. Maar er zijn een hoop dingen waar je nog wel invloed op hebt, hier kan je dus super goed gebruik van maken. Maar dan moet je het ook wel echt doen.

Je hebt bijvoorbeeld nog wel invloed op je voeding. Alles wat jij in jouw mond stopt kan je helemaal zelf bepalen. Dus blijf in deze tijd alsnog gezond eten, dan zit je waarschijnlijk lekkerder in je vel en heb je meer energie. Daarnaast heb je ook nog invloed op jouw activiteit. De sportschool is een hulpmiddel om jouw activiteit te behalen, maar is niet per definitie écht nodig. Activiteit is nog steeds mogelijk zonder de sportschool. De sportschool maakt het alleen makkelijker. Je kunt alsnog een stuk gaan wandelen, fietsen of een home workout doen.

Wil jij alsnog jouw doelen behalen?

Zorg dan voor structuur in jouw dag. Begin iedere dag bijvoorbeeld met een wandeling of een andere vorm van activiteit en ga daarna aan het werk. Haal gezonde boodschappen in huis zodat je een gezonde maaltijd voor jezelf kunt bereiden. Maak een planning met wat je wanneer gedaan wilt hebben, zo heb je een goed overzicht van wat je nog moet doen en wanneer je dit moet gaan doen. Dit zijn allemaal kleine handvaten die structuur en ritme brengen in jouw dag en die ervoor zorgen dat jij alsnog jouw doelen kunt bereiken. De bepalende factor in dit alles blijf jij zelf namelijk, dus ga lekker aan de slag en bereik jouw doelen!

Houd ook onze socials in de gaten voor inspiratie wat betreft voeding, mindset en training tijdens deze lockdown. Op Instagram posten we meerdere recepten en workouts per week zodat jij lekker aan de slag kunt gaan!

Sporten bij The Body Company?