Groene curry met kip en zilvervliesrijst

Groene curry met kip en zilvervliesrijst, voor een heerlijk dinner!

Groene curry met kip en zilvervliesrijst

Ingrediënten

300 gram zilvervliesrijst

1 eetlepel olijfolie

1 rode ui

300 gram kipfilet

1 pakje groene curry pasta

400 gram sperziebonen

100 gram taugé

400 ml kokosmelk light

50 gram ongezouten cashewnoten

30 minuten

4 porties

Bereidingswijze

  1. Snijdt de ui in stukjes en de kipfilet in blokjes.
  2. Halveer de sperziebonen en kook deze voor 3 à 5 minuten.
  3. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de verpakking.
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan of wokpan. Voeg hier de ui aan toe en bak deze voor een paar minuten mee. Voeg daarna de kipfilet toe.
  5. Voeg de groene curry pasta en de kokosmelk toe. Breng het geheel roerend aan de kook.
  6. Voeg de sperziebonen en taugé toe en laat het geheel koken tot de gewenste dikte.
  7. Serveer de groene curry met de zilvervliesrijst en top af met wat cashewnoten.

Voedingswaarde per portie
598 kcal – 31 gram eiwit – 69,5 gram koolhydraten – 21,5 gram vet – 10 gram vezels