
27 jul Groene curry met kip en zilvervliesrijst
Geplaatst op 06:00h
in Recepten
Ingrediënten
300 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui
300 gram kipfilet
1 pakje groene curry pasta
400 gram sperziebonen
100 gram taugé
400 ml kokosmelk light
50 gram ongezouten cashewnoten
30 minuten
4 porties
Bereidingswijze
- Snijdt de ui in stukjes en de kipfilet in blokjes.
- Halveer de sperziebonen en kook deze voor 3 à 5 minuten.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de verpakking.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan of wokpan. Voeg hier de ui aan toe en bak deze voor een paar minuten mee. Voeg daarna de kipfilet toe.
- Voeg de groene curry pasta en de kokosmelk toe. Breng het geheel roerend aan de kook.
- Voeg de sperziebonen en taugé toe en laat het geheel koken tot de gewenste dikte.
- Serveer de groene curry met de zilvervliesrijst en top af met wat cashewnoten.
Voedingswaarde per portie
598 kcal – 31 gram eiwit – 69,5 gram koolhydraten – 21,5 gram vet – 10 gram vezels