
15 jun Eiwitrijke bananenpannenkoekjes
Geplaatst op 15:10h
in Recepten
Ingrediënten
1/2 banaan (zo rijp mogelijk voor zoete pancakes)
1 ei
30 gram havermout
15 gram eiwitpoeder
scheutje amandelmelk ongezoet (of een ander soort melk)
1/2 theelepel bakpoeder
snufje kaneel
1 eetlepel sesam dressing
1 theelepel sojasaus
Toppings
50 gram magere kwark
1/2 banaan
1 theelepel 100% pindakaas
15 minuten
1 persoon
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in de blender en mix dit tot een egaal beslag.
- Doe wat olie of bakspray in een pan en verwarm dit eventjes.
- Maak 3 hoopjes van het beslag en bak de pancakes op laag tot middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn.
- Haal de pancakes uit de pan. Leg ze één voor één op een bord en smeer tussen iedere pancake een laagje kwark.
- Beleg je pancakes met de rest van de toppings. Dit hoeven niet bovenstaande te zijn natuurlijk, kies wat jij lekker vindt! Banaan met pindakaas is overigens een hele lekkere combinatie. 😉
- Bon appetit!
Tip! Heb je geen eiwitpoeder? Vervang dit voor 100 gram magere kwark om de pancakes alsnog van eiwitten te voorzien.
Voedingswaarden:* 312 kcal, 22 gram eiwit, 33 gram koolhydraten, 9 gram vet, 5 gram vezels.
* Dit zijn de voedingswaarden van de pancakes zonder toppings, afhankelijk van welke toppings jij toevoegt zullen deze dus veranderen.