Eiwitrijke bananenpannenkoekjes

Lekker en gezond
bananenpannenkoekjes

Eiwitrijke bananenpannenkoekjes

Ingrediënten

1/2 banaan (zo rijp mogelijk voor zoete pancakes)

1 ei

30 gram havermout

15 gram eiwitpoeder

scheutje amandelmelk ongezoet (of een ander soort melk)

1/2 theelepel bakpoeder

snufje kaneel

1 eetlepel sesam dressing

1 theelepel sojasaus

Toppings

50 gram magere kwark

1/2 banaan

1 theelepel 100% pindakaas

15 minuten

1 persoon

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor het beslag in de blender en mix dit tot een egaal beslag.
  2. Doe wat olie of bakspray in een pan en verwarm dit eventjes.
  3. Maak 3 hoopjes van het beslag en bak de pancakes op laag tot middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn.
  4. Haal de pancakes uit de pan. Leg ze één voor één op een bord en smeer tussen iedere pancake een laagje kwark.
  5. Beleg je pancakes met de rest van de toppings. Dit hoeven niet bovenstaande te zijn natuurlijk, kies wat jij lekker vindt! Banaan met pindakaas is overigens een hele lekkere combinatie. 😉
  6. Bon appetit!

Tip! Heb je geen eiwitpoeder? Vervang dit voor 100 gram magere kwark om de pancakes alsnog van eiwitten te voorzien.

Voedingswaarden:* 312 kcal, 22 gram eiwit, 33 gram koolhydraten, 9 gram vet, 5 gram vezels.

* Dit zijn de voedingswaarden van de pancakes zonder toppings, afhankelijk van welke toppings jij toevoegt zullen deze dus veranderen.